Celine van Duijn heeft voor een daverende verrassing gezorgd door bij de EK schoonspringen het goud te veroveren op de toren. De 25-jarige schoonspringster scoorde in totaal 319,10 punten. Met vijf uitstekende sprongen hield ze de Italiaanse Noemi Batki (315,00 punten) achter zich. Vorig jaar werd Van Duijn nog tiende op hetzelfde onderdeel bij de EK in Kiev. De gouden plak in Edinburgh is voor de 25-jarige Amersfoortse haar eerste medaille op een EK. "Het is voor mij toch anders omdat ik pas op mijn achttiende ben begonnen met schoonspringen. Ik ben dan wel 'oud' maar een jonkie in deze sport", legt   de 25-jarige uit. Op haar zesde begon ze met turnen en na vele blessures stopte ze in 2010 met de sport. "In het schoonspringen krijg je minder snel blessures en de overgang van de turnsport naar het springen is niet zo groot."
EINDHOVEN - Vrijdag 28 september zijn tijdens het het KNZB Congres in de High Tech Campus te Eindhoven de KNZB de jaarlijkse waarderingsprijzen uitgereikt. Celine van Duijn kreeg de KNZB prestatieprijs uitgereikt door KNZB-voorzitter Marius van Zeijts. Celine kreeg de KNZB prestatieprijs voor haar gouden prestatie tijdens de Europese kampioenschappen schoonspringen in Edinburgh.

NEWS

HILVERSUM - Donderdag 27 december. Aan het einde van het jaar blikt de NOS met tien sporters terug op 2018. Vandaag: Celine van Duijn, die in augustus Europees kampioen schoonspringen op de 10-metertoren werd. "Als ik erover praat, krijg ik nog steeds kippenvel." Je zal maar van een toren van tien meter hoog naar beneden moeten springen. Als Van Duijn van de toren springt, gaat ze in een kleine anderhalve seconde van 0 naar 60 kilometer per uur. Navraag bij deskundige Jan Lammers leert dat Van Duijn  daarmee op de eerste tien meter net zo snel is als de gemiddelde Formule 1-wagen. En dat zonder helm..
Voor het grote publiek was Celine nog een onbekende toen ze afgelopen augustus Europees kampioen werd op het onderdeel 10-meter toren. Het was voor Nederland het eerste vrouwelijke schoonspringsucces sinds de EK-titel van Daphne Jongejans in 1987. Celine was in één klap bekend. Maar wat slechts weinigen wisten, was dat haar gouden medaille de beloning was voor jarenlang totale overgave aan haar sport. Makkelijk was het niet altijd. Naast haar dertig trainingsuren per week gaf Celine tien uur schoonspringles aan de jeugd en ze deed schoonmaakwerk in een fysiotherapie-praktijk om, met steun van haar ouders, financieel de eindjes aan elkaar te kunnen knopen.
SWITZERLAND - Sinds 2008 huldigt LEN haar beste atleten in alle disciplines op basis van stemmen uitgebracht door de Nationale Bonden en leden van de verschillende LEN-comités en panels. Bij deze 11e gelegenheid zijn er een paar spannende uitslagen geweest, in sommige disciplines was het verschil tussen winnen of tweede worden maar enkele procenten Voor Celine van Duijn (NED, schoonspringen), Kliment Kolesnikov (RUS, zwemmen), Kristof Rasovszyk (HUN, openwater) en Sabrine van der Sloot (NED, waterpolo) was het de eerste keer dat hun namen in een LEN sculptuur worden gegraveerd. Bij de dames schoonspringen was het nooit zo spannend geweest als dit jaar.  Uiteindelijk won Celine van Duijn met 24% nipt van de nummer twee Elena Bertocchi (ITA) die 20% van de stemmen kreeg. Celine van Duijn was afgelopen jaar de verrassingskampioen bij de Europeese kampioenschappen in Glasgow op de 10m-platform en de kiezers leken haar grote inspanningen te waarderen.
JAPAN - In Sagamihara, Japan, wordt van 1 t/m 3 maart de eerste wedstrijd van de prestigieuze Diving World Series van dit seizoen gehouden. Deze eerste wedstrijd maakt deel uit van een totale serie van vijf wedstrijden, georganiseerd over diverse continenten.  De FINA nodigt alleen de top 8 van de wereld uit voor deze wedstrijden. Celine van Duijn en Inge Jansen mogen bij alle wedstrijden acte de présence geven op de 3 meter synchroon, na hun 4e plaats bij de World Cup van juni 2018.  Meer informatie is te vinden op de pagina van de FINA. De totale startlijst en de uiteindelijke resultaten zijn terug te vinden op de pagina van Omega Timing. De wedstrijden zijn via FinaTV live te volgen.
MADRID - Celine is bij de Grand Prix in Madrid als derde geëindigd op de 10-metertoren. De Europees kampioene veroverde het brons met een puntentotaal van 307,65. De winst ging naar de  Chinese Zhang Minjie met 336,15 punten, voor de Japanse Matsuri Arai: 332,60 punten. Celine hield de Italiaanse Noemi Batki, de winnares van zilver op de EK van 2018, achter zich.   "Dit is haar hoogste puntentotaal van dit seizoen", aldus een tevreden bondscoach Edwin Jongejans. "En haar op één na hoogste puntentotaal ooit."
GWANGJU - Celine heeft zich dinsdagochtend geplaatst voor de Olympische Spelen. Zij haalde bij het WK in de Zuid-Koreaanse stad Gwangju de finale op de 10-metertoren, waarmee ze een ticket naar Tokio verdiende. ,,Ik kan het nog niet helemaal beseffen", aldus een dolgelukkige Celine. ,,If you can dream it, you can do it!  My dream came true: qualified!",  ,,Het behalen van de halve finale was al heel gaaf", aldus Celine die vorig jaar iedereen verraste door bij de EK in Edinburgh goud te veroveren op de toren. ,,En dan weet je dat je nog een tandje bij moet zetten.   Ik begon gewoon weer vanaf nul en dacht: het is alles of niets. Vandaag is dé dag waarop ik alles moet geven wat ik heb." Het resulteerde in een ticket naar Tokio.

Celine  

heeft  

tijdens  

het  

EK  

in  

Kiev  

het  

zilver  

gewonnen.

In   

Kiev   

noteerde   

Celine   

een   

totaalscore   

van   

304,50;

goed  

voor  

een  

tweede  

plaats.  

Celine  

zag  

op  

het  

einde  

de

Russische  

Joelia  

Timosjinina  

nog  

akelig  

dichtbij  

komen.

Timosjinina  

moest  

genoegen  

nemen  

met  

brons  

op  

0,05

punt  

achter  

de  

Nederlandse.  

Vorig  

jaar  

verraste  

Celine  

 

door de Europese titel op te eisen in Edinburgh

Edwin  

Jongejans,  

bondscoach  

van  

de  

schoonspringers,

is  

,,supertrots"  

op  

de  

prestatie  

van  

Van  

Duijn.  

,

,In  

het

schoonspringen  

gebeurt  

het  

zelden  

dat  

je  

het  

ene  

jaar  

wint

en  

het  

jaar  

erop  

ook  

nog  

zilver  

haalt.  

Ze  

heeft  

laten  

zien

dat  

vorig  

jaar  

geen  

toevalstreffer  

was."

  

Celine  

kreeg  

in

Kiev  

nog  

een  

award  

van  

de  

Europese  

zwembond  

LEN.

Haar goede prestaties van vorig jaar werden beloond

met  

de  

prijs  

voor  

beste  

vrouwelijke  

schoonspringer

van  

2018.  

Op  

de  

world  

championships  

in  

Gwangju

verzekerde   

Celine   

ze   

zich   

van   

deelname   

aan   

de

Olympische Spelen in Tokio volgend jaar.