De    

Grand    

Prix    

in    

Madrid    

hebben    

we    

gebruikt    

als

voorbereiding  

op  

aankomend  

EK  

in  

Edinburgh.  

Om  

te

kijken  

waar  

we  

nu  

staan  

zo  

net  

voor  

het  

EK  

zodat  

we

dan   

weten   

waar   

we   

nog   

de   

puntjes   

op   

de   

i   

moeten

zetten.  

Zaterdag  

heb  

ik  

me  

op  

10m  

met  

275,20  

punten

weten  

te  

plaatsen  

voor  

de  

finale.  

Als  

enige  

Europeaan

begon ik zondag aan de finale. Na 5 stabiele, maar nog

geen   

perfecte   

sprongen,   

werd   

ik   

uiteindelijk   

4

e

   

met

295,00    

punten.    

Goede    

verbeteringen    

gemaakt    

en

weer     

nieuwe     

dingen     

geleerd     

wat     

ik     

weer     

kan

toepassen  

op  

het  

EK.  

Die  

middag  

hadden  

wij  

ook  

nog

onze   

3m   

synchroon   

finale,   

we   

begonnen   

sterk   

en

maakte   

twee   

hele   

mooie   

verplichtte   

sprongen.   

De

vrije sprongen hadden wat  scherper mogen zijn, maar

daarvoor  

was  

het  

een  

wedstrijd  

om  

te  

kijken  

waar

we  

wat  

nog  

kunnen  

  

verbeteren.  

Alsnog  

hebben  

we

met  

275,10  

punten  

een  

mooie  

2

e

  

plaats  

weten  

te

behalen achter China maar voor Amerika.

Celine van Duijn heeft voor een daverende verrassing gezorgd door bij de EK schoonspringen het goud te veroveren op de toren. De 25-jarige schoonspringster scoorde in totaal 319,10 punten. Met vijf uitstekende sprongen hield ze de Italiaanse Noemi Batki (315,00 punten) achter zich. Vorig jaar werd Van Duijn nog tiende op hetzelfde onderdeel bij de EK in Kiev. De gouden plak in Edinburgh is voor de 25-jarige Amersfoortse haar eerste medaille op een EK. "Het is voor mij toch anders omdat ik pas op mijn achttiende ben begonnen met schoonspringen. Ik ben dan wel 'oud' maar een jonkie in deze sport", legt   de 25-jarige uit. Op haar zesde begon ze met turnen en na vele blessures stopte ze in 2010 met de sport. "In het schoonspringen krijg je minder snel blessures en de overgang van de turnsport naar het springen is niet zo groot."
EINDHOVEN - Vrijdag 28 september zijn tijdens het het KNZB Congres in de High Tech Campus te Eindhoven de KNZB de jaarlijkse waarderingsprijzen uitgereikt. Celine van Duijn kreeg de KNZB prestatieprijs uitgereikt door KNZB-voorzitter Marius van Zeijts. Celine kreeg de KNZB prestatieprijs voor haar gouden prestatie tijdens de Europese kampioenschappen schoonspringen in Edinburgh.

NEWS

HILVERSUM - Donderdag 27 december. Aan het einde van het jaar blikt de NOS met tien sporters terug op 2018. Vandaag: Celine van Duijn, die in augustus Europees kampioen schoonspringen op de 10-metertoren werd. "Als ik erover praat, krijg ik nog steeds kippenvel." Je zal maar van een toren van tien meter hoog naar beneden moeten springen. Als Van Duijn van de toren springt, gaat ze in een kleine anderhalve seconde van 0 naar 60 kilometer per uur. Navraag bij deskundige Jan Lammers leert dat Van Duijn  daarmee op de eerste tien meter net zo snel is als de gemiddelde Formule 1-wagen. En dat zonder helm..
Voor het grote publiek was Celine nog een onbekende toen ze afgelopen augustus Europees kampioen werd op het onderdeel 10-meter toren. Het was voor Nederland het eerste vrouwelijke schoonspringsucces sinds de EK-titel van Daphne Jongejans in 1987. Celine was in één klap bekend. Maar wat slechts weinigen wisten, was dat haar gouden medaille de beloning was voor jarenlang totale overgave aan haar sport. Makkelijk was het niet altijd. Naast haar dertig trainingsuren per week gaf Celine tien uur schoonspringles aan de jeugd en ze deed schoonmaakwerk in een fysiotherapie-praktijk om, met steun van haar ouders, financieel de eindjes aan elkaar te kunnen knopen.
SWITZERLAND - Sinds 2008 huldigt LEN haar beste atleten in alle disciplines op basis van stemmen uitgebracht door de Nationale Bonden en leden van de verschillende LEN-comités en panels. Bij deze 11e gelegenheid zijn er een paar spannende uitslagen geweest, in sommige disciplines was het verschil tussen winnen of tweede worden maar enkele procenten Voor Celine van Duijn (NED, schoonspringen), Kliment Kolesnikov (RUS, zwemmen), Kristof Rasovszyk (HUN, openwater) en Sabrine van der Sloot (NED, waterpolo) was het de eerste keer dat hun namen in een LEN sculptuur worden gegraveerd. Bij de dames schoonspringen was het nooit zo spannend geweest als dit jaar.  Uiteindelijk won Celine van Duijn met 24% nipt van de nummer twee Elena Bertocchi (ITA) die 20% van de stemmen kreeg. Celine van Duijn was afgelopen jaar de verrassingskampioen bij de Europeese kampioenschappen in Glasgow op de 10m-platform en de kiezers leken haar grote inspanningen te waarderen.
JAPAN - In Sagamihara, Japan, wordt van 1 t/m 3 maart de eerste wedstrijd van de prestigieuze Diving World Series van dit seizoen gehouden. Deze eerste wedstrijd maakt deel uit van een totale serie van vijf wedstrijden, georganiseerd over diverse continenten.  De FINA nodigt alleen de top 8 van de wereld uit voor deze wedstrijden. Celine van Duijn en Inge Jansen mogen bij alle wedstrijden acte de présence geven op de 3 meter synchroon, na hun 4e plaats bij de World Cup van juni 2018.  Meer informatie is te vinden op de pagina van de FINA. De totale startlijst en de uiteindelijke resultaten zijn terug te vinden op de pagina van Omega Timing. De wedstrijden zijn via FinaTV live te volgen.
MADRID - Celine is bij de Grand Prix in Madrid als derde geëindigd op de 10-metertoren. De Europees kampioene veroverde het brons met een puntentotaal van 307,65. De winst ging naar de  Chinese Zhang Minjie met 336,15 punten, voor de Japanse Matsuri Arai: 332,60 punten. Celine hield de Italiaanse Noemi Batki, de winnares van zilver op de EK van 2018, achter zich.   "Dit is haar hoogste puntentotaal van dit seizoen", aldus een tevreden bondscoach Edwin Jongejans. "En haar op één na hoogste puntentotaal ooit."